Yhdessä tekeminen on mukavaa

Yhdessä tekeminen on mukavaa

perjantai 20. maaliskuuta 2015

Myrskyn itsenäistymismerkkejä

No niin puoli vuotta tuli täyteen Myrskyllä. Nyt alkaa pikku hiljaa näkyä se toimintakyky ja itsenäisyys. Herra alkaa jo ajoittain pistäytyä hieman kauempana laumasta, kun ollaan lenkeillä. Eilen myös vähän kokeiltiin jäältä kotiin tullessa, että mitä tapahtuu, jos en kuuntelekkaan "tänne" käskyä. Oltiin lähempänä kotia melkein rannassa. Myrsky ensin vain meni, kun kielsin ja kuttuin. Kääntyi vähän kuin kattomaan, että jaa mitäs nyt ämmä meinaat :D  Muu lauma käveli minun takana. Käännyin sitten toiseen suuntaan ja vapautin muun lauman leikkimään samalla. Sillä pikkuherra pällisteli hetken ja tuli sitten  kuin tuulispää. Käskin muut koirat takaisin taakse kävelemään , käännyin takaisin rantaan päin ja keskityin sitten pitämään myrskyn takana. Muutama painostava ele Myrskyn eteen ja napakka kielto samalla, kun yritti vähänkään nousta takapuolelta. Tämä näytti tehoavan ja muun lauman käytös ja etenkin niiden reaktio kieltoihin, joita jouduin Myrskyllä antamaan vielä varmaan vahvisti. Loppumatkan käveli aivan  takana ja odotti nätisti kunnes auton lunkka avataan ja pääsi autoon. Auto oli minulla kotirannassa (noin100 m rannasta koti ovelle) vain koska en halunnu ylitellä tuota pikkutietä 6 koiran kanssa. On paljon helpompaa veidä ne autolla rantaan.

Tällä kertaa kuitenkin laumalta mallioppiminen oli hyvästä ja lauman koko suhteessa yksin olemiseen oli selkeästi myös vahvistavana tekijänä  Nyt on alettava kuitenkin  enemmän viemään Myrskyä yksin lenkille. Sen on opittava kulkemaan minun kanssa vaikka laumaa ei olekkaan. Vielä kuitenkin Myrsky jää odottelemaan minua ja kattomaan perään kun isommat koirat juoksevat kauemmaksi. Näyttää kuitenkin siltä että, kun ollaan kauempana kotia se vielä ennemmin kiinnittyny minuun, kuin muihin koiriin. Nyt myös näkyy välillä aikamoista dominointi yrityksiä leikeissä ja varsinkin Kehrää se painostaa. Kehrä on joutunut näyttämään muutaman kerran kaapin paikan sille. 

Jollain tavoin samaa tapahtuu myös Usvan ja Kehrän välillä. Kehrä ei yleensä dominoi niinkään suoraan, mutta se tunkee väkisin iholle vaikka toinen ei haluaisikaan. Lenkillä ollessa se on kuitenkin suoraviivaisempi ja juoksee välillä päin usvaa tarkoituksella ja ärsyttää tahallaan. Viimeksi eilen oli sellainen toistuva pullistelu tilanne joka sitten lopulta loppui siihen kun Usva antoi "äidillisen" palautteen. Enää myöskään vaaniessa toisiaan Kehrä ei rauhottele loppuvaiheessa ja se kykenee tekemään jo suoraviivaisen hyökkäyksen äitiään kohtaan. Tässä on nyt selkeästi menossa aikuistumisvaihe Kehrällä ja mielenkiintoista seurata miten tämä kehittyy.  Kuitenkin ei ole "pikkuinen hiljainen mussukka" Kehrä ihan helposti alistettavissa.Näyttäisi olevan aika tiukka pakkaus, jopa äitiään kohtaan. Eikä anna hevillä periksi. Tämä kasvaminen ja itsetunnon nousu on näkyny myös siellä paimennuksessa. Kehrän kehittyminen on ollut aika hidasta se näyttäisi nyt vasta alkavan "nousemaan jaloilleen"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti