Yhdessä tekeminen on mukavaa

Yhdessä tekeminen on mukavaa

Koirani

Koiria minulla on 6 kappaletta. Ensi rakkauteni suomenlapinkoirissa on Sydäntalven Idylli kotoisammin Pyry .Pyry on nyt jo 13 vuotias tänä vuonna 14 vuotta täyttävä arvonsa tunteva terve ja kohtuullisen hyväkuntoinen pappa :)
Pyrylle aikoinaan otettiin kaveriksi sekarotuinen Sisu sheltin/collien ja norjan harmaan sekoitus. Sisun kanssa nuorempana harrastettiin agilitya ja hakua. Sisu on vuoden ja yhden päivän nuorempi kuin Pyry eli täyttää 13 tänä vuonna.
Seuraavaksi Sagaberran Otavanlaulu eli Malla. Mallan kanssa on myös harrastettu hakua  ja tokoiltu jonkin verran, sekä käyty näyttelyissä. Malla onkin Fin mva. Malla siirtyi aktiivisemmasta reenauksesta pois nivelrikon aiheuttaman lonkkakipujen takia. Malla luonneominaisuuksiensa takia on ollut erittäin hankala koira. Mutta se on ollut paras opettaja ja sen takia olen joutunut perehtymään etenkin lapinkoirien sielunelämään. Sievän ulkonäön alla muhii tulta ja tappuraa :) sekä vahva vartioimis ja puolutushalu. Malla on luonnetestattu saaden 190p   Malla otettiin myös aikoinaan jalostustarkoituksessa, mutta sen emän sairastuttua Addisonin tautiin sitä ei käytetä.
Vuohiniityn Aamu-Usva ehkä aikoinaan valitsi minut ennemmin kuin minä sitä. Se vei sydämeni ollessaan sirutuksessa eläinlääkärin vastaanotolla, jossa olin työharjoittelussa. Usva oli heti kontaktiherkkä ja  rohkea ja kun kutsuin muita pentuja Usva tuli aina luokseni. Se myös väsyttyään nukkui keskellä eläinlääkärin lattiaa kaikessa tohinassa. Siitä on kehittynytkin todella vahva narttu. Usva on tällä hetkellä vanhin treenattavista koiristani. Nyt 5 vuotiaana olemme vihdoin päässeet sinuiksi toisillemme, vaikka se onkin hyvin itsenäinen suorittaja ja kohtuullisen kova koira. Tällä hetkellä pää laji on pelastuskoirahaku. Sen vahvuuksia on maalimiesvarmuus ja voin hyvin luottaa siihen. Se on silti aina töissä, vaikka se välistä etenee kauemmaksikin. Pelastuskoirakokeet olemme suorittaneet syksyllä 2014 ja seuraava tähtäin on virta testin suorittaminen tämän vuoden aikana. Usva on myös tällä hetkellä Pippurimuorin kennelin ainokaisten pentujen emä. Usvalla harrastatetaan myös paimennusta ja edes jonkinlainen paimennusominaisuus on ollutkin yksi tärkeimmistä jalostusominaisuuksista. Usva on  jättänytkin pentueeseen paimennusviettiä sekä hyviä harrastuskoira ominaisuuksia.
2013 syntyi Pippurimuorin kennelin a-pentue, josta jäi kotiin Pippurimuorin Auringonkehrä eli Kehrä.
Kehrä on emäänsä huomattavasti pehmeämpi ja vilkkaampi. Kehrän kanssa myös harrastatetaan pelastuskoiralajeja ja nyt tämän vuoden tavoitteet ovat pelastuskoirahaun perus- ja mahdollisesti loppukokeet. Kehrä on hitaasti kehittyvä narttu, jonka ominaisuudet vasta nyt alkavat pikkuhiljaa näkymään. Se on hyvin vauhdikas, omaa erinomaisen ponnistusvoiman, on paimennuksessa emäänsä paljon parempi laumanlukija, jolla on myös vahva kiertämistaipumus.
Viimeisimpänä nuorin laumamme jäsen on Jäkäläkummun Hälläväli eli Myrsky. Myrsky on urokseni Sydäntalven Idyllin ja Jäkäläkummun Riskaabelin ainokainen pentu. Myrky on hyvin toimintakykyinen, erittäin aktiivinen, kontaktiherkkä ja  yhteistyöhaluinen urospentu. Tällä hetkellä mitä tahansa sille heittää eteen se tuntuu siitä selviävän. Myös paimennusviettiä näyttäisi olevan mukavasti. Siitä näyttäisi kasvavan vahva paimen, sillä se sai jo nyt 5 kk iässä lampaat kuuntelemaan. Hyvä hermoinen, sillä palautuu erittäin hyvin paineesta. Vahva nenänkäyttö. Motivoitavissa niin ruoalla kuin leluillakin. Erittäin hyvä harratuskoiran alku siis :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti