Yhdessä tekeminen on mukavaa

Yhdessä tekeminen on mukavaa

maanantai 20. huhtikuuta 2015

Kevään viimeiset poropaimennukset

Huihai! Nyt on kyllä luvattoman pitkä aika edellisistä päivityksistä. Paimennuksia varsinkin on ollut jo useampia. Jotensakin Myrsky-pennun tuleminen  loppusyksystä on ollut aivan mainio ikä tottua laumapaineeseen ja myöskin oppia että sieltä tulee sitä painetta, jos menet liian lähelle. Raanumajoilla tuli todistettua, että hengailu on kannattanut. Yhytettiin aamutuimaan porotokka joka kulki tiensuuntaisesti ensin vasemmalla puolella ja sitten ylitti tien meidän edestä noin 50 metrin päästä ja jäivät oikealle puolelle metsikköön. Koirat olivat  tarkkaavaisia ja  seurasivat koko ajan missä lauma menee. Kehrä ja Usva olivat hihnassa ja Myrsky vapaana. Muutama   rauhoittava kielto  ja yksi lähemmäksi pyyntö riitti, kun meinasi kiihtyä liikaa. Sitten vain jatkettiin samaan suuntaan kuin porotkin. Kukaan koirista ei päästänyt sanaakaan. Tuijottelua aiheutti varsinkin porojen tien ylitys mikä oli aikamoista spurttailua. Silti koirat olivat hallinnassa Tytötkin vaikka olivat hihnassa olivat pienellä sanomisella hihnat löysänä ja lopulta kun vauhdikas  tienylitys vain jatkui alkoivat tytöt rauhoittelemaan poroja nuuskimalla maata ja kääntymällä sivuittain poroja nähden. Myrsky kulki koko ajan vähän minun edellä. Se selkeästi oli koko ajan kiinnostunut poroista. Jotain signaaleja ne onnistuivat antamaan poroille, koska siirtyilivät hyvin rauhalliseen tahtiiin alta pois, kun tultiin takaisin tietä pitkin porojen ohi. Tuli hyvä tunne että vaikka tuo pentu on aika vauhdikas ja jokseenkin itsepäinenkin voi siihen kuitenkin luottaa.

Samoin olen myös huomannut että vaikka Saajomannussa on leikkikavereita niin kesken leikkien sen pitää mennä monta kertaa tarkistammaan vapaana pihalla kulkevat vaatimet. Aijassa olevat hirvaat kun käytiin ruokkimassa ja hengailivat siellä kaikki koirat, niin siellä Myrskykin vain leikki.  

Hitsi täälläkin on näitä


Poroja vain tuli ja tuli lissää

Tässä vähän meinas innostua liikaa. Pelkkä rauhallinen käsky tulla lähemmäs riitti

Tien ylitys oli aika vauhdikas koirat jännittyivät  mutta olivat hiljaa jalopuksi alkoivat rauhoittelemaan poroja

Sinne se viimeinenkin meni 

Minä tässä mukamas kuljettelen <3


Takaisin tullessa päästiin jo näin lähelle poroja 

Muuten se on ihan täys hömelö. No niin näempä tuossa hirvasaidan portin ulkopuolella koiran  eikun spurtti hirvaiden kaulan alta portille kattomaan ketä siellä on. Hirvaatkaan ei onneksi kerenneet tajuta mitä tapahtui. Sitten pihalla peruutellaan autolla, niin eikun auton perän taakse haistelemaan totta se nyt meikäläistä väistää tuo auto :P Pyry on ilmeisesti periyttänyt oman tyhmänrohkeutensa ainakin tähän pentuun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti